מטרות ויעדים

מטרות ויעדים

80

מטרות ויעדים

מחשבות על 'התמסרות' לתרגול היוגה

מטרות ויעדים לעיתים קרובות מקדמים אותנו אך לפעמים הם מפריעים ומעכבים. ההליכה לכיוון מוגדר שנמצא בנקודת זמן עתידית, יכולה להסיח את הדעת מהמרחב העכשווי מהווה. 

לפעמים כשאנו לא עומדים ביעדים שהצבנו לעצמנו נוצרת תחושה של אכזבה, חוסר ביטחון עצמי ותחושת חוסר יכולת ותסכול. התחושות האלו יצטברו ברשת הזיכרון שלנו ואלייהן יצטרפו עוד תחושות 'מנמיכות'.

אם נסתכל ונבדוק למה 'נכשלנו' למה לא הכנו ליעד ולמטרה שהצבנו לעצמנו. נוכל להשליך את חוסר 'ההצלחה' על כורמים חיצוניים ופנימיים. ללא עצירה ובחינה האם בכלל יש לנו מניע פנימי או חיצוני להתמסר לתהליך אליו אנו צריכים או רוצים להכנס בכדי לממש את המטרות והיעדים.

"התמסרות", קשורה למילה "מסר". ההתמסרות יכולה להתממש כאשר יש מסר מסוים, משמעות מסוימת מאחורי ההתמסרות.
כאשר אדם מכוון את עצמו להתמסר למישהו או למשהו, הוא יוכל להתמיד בקלות יותר במידה ויש לו רוח, מסר, וסיבה מאחורי המטרה שלו.
תוך התמסרות, הזמן יכול להפוך למשמעותי ועוצמתי יותר,
למשל במפגש עם אדם אהוב, בטיול ממושך בחוץ, בישיבה סביב מדורה, אפשר לצלול ולהסתכל על האש, להתמסר לחוויה טוטאלית. וכך גם בתרגול היוגה תוך הקשבה לנשימה נוכל להגיע לחוויה של תחושה שכל העולם עוצר מלכת, כמו כל הצלילים הקרובים יתעצמו, הצלילים והרעשים הרחוקים התעמעמו, ייחלשו.
אנחנו נתאחד עם הרגע בזמן, נהיה נוכחים. נתרכז בשלב הנוכחי של הנשימה בלי התעסקות בצעד הבא או בצעד הקודם.
אני מוצאת שהמקום הרוחני, המנטלי והרגשי שבתרגול הוא המסר והכוונה. הוא מאפשר את ההתמסרות לתרגול הפיזי שיכול להידמות לצורה חיצונית בלבד. לא סתם משתמשים בספרים במושג 'To perform a yoga' להופיע בתוך הגוף במלוא הנוכחות ברגע אחד בזמן שממשיך לרגע נוסף בזמן ויוצר משך של נוכחות.

מטרות ויעדים בחברה שלנו כיום הם נקודות פופולריות של ציון זמן או מדידה של עצמנו ביחס ל..

'האגו'- האני "מעוניין" בקנה מידה כדי להיות יכול למקם את עצמו אל מול מושא- אובייקט מסויים. בתרגול אנו נדרשים פעמים רבות להזיז הצידה את האגו. להכנס לתהליך שיכול להדמות "הפוך" לדרך שאנו מכירים להשגת המטרה בתרבות המערבית.  בכדי לממש את המטרות והיעדים בתרגול היוגה לעיתים קרובות נדרש לבחור בדרך בה יש 'לותר', להרפות, לשחרר את הדחיפה – להרפות מהראג'ס  ולמצוא מקום מתבונן יותר, מקום סאטווי – אזור תודעתי ופיזי שנמצא בדיוק באמצע בין האקטיבי לפסיבי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *